Tilburg Kiest voor prikkelarm in 2017

Tilburg Kiest voor prikkelarm in 2017

Mensen met autisme, epilepsie en niet aangeboren hersenletsel krijgen op een ‘normale’ kermis teveel prikkels. Speciaal voor deze groep is er op 23 juli tussen 12 en 14 uur de zogenaamde Blauwe Zondag. Dan is de Tilburgse Kermis Prikkelarm

Blauwe Zondag

Op 23 juli gaat het geluid op de Tilburgse kermis uit en worden de lichten gedimd. Blauwe Zondag is het idee van Gijs Franken, oprichter van Autilook. Zijn doel was en is: mensen met autisme en hun naasten samen brengen en deelname aan de kermis mogelijk maken voor deze doelgroep. Alle Attracties van de Tilburgse kermis zullen op de 23e van 12 tot 14 ‘prikkelarm’ draaien.

Prikkelarme Kermis

Doordat het geluid uit is en de lichten worden gedimd is de kermis een stuk rustiger. Het is de zesde keer dat de Blauwe Zondag op de Tilburgse Kermis georganiseerd wordt. Dhr. Franken organiseert dit evenement samen met de gemeente, de kermisexploitanten, de Tilburgse Kermis en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Deelname aan Blauwe Zondag is gratis. De entreegelden van de attracties en overige consumpties zijn voor eigen rekening.