De vrienden van Blauwe Zondag

Blauwe Zondag in 2013

Wij zijn dankbaar dat onderstaande mensen ons idee van Blauwe Zondag omarmen als vrienden van Blauwe Zondag.

Beste

ROLPH DOLS, HANS KOKKE, BIRSEN BASAR, ERIC DE RIDDERDJ MAARTEN (SCHELVIS), JOHNNY PURPLE, NAUD VAN DE WIJNGAART, COLETTE DE BRUIN, MONIQUE POSTFRANS-JAN BERTENS, INGRID CLAASSEN, EVA LOUISE BAKKERAUTISME ACADEMIE, MARIA VAN DEN WILDENBERG, AALTJE VAN ZWEDEN-VAN BUUREN, TESSA ERKENS, JOS DIJSTELBLOEM, LINDO DUVALL, BAAS BOTS,  

DANKJEWEL voor jullie steun !!!  

Organisatie Blauwe Zondag Tilburg 

Rolph Dols

Rolph Dols, kermiswethouder: “ De Tilburgse kermis is er voor iedereen. Blauwe zondag inmiddels een vanzelfsprekend onderdeel is van de kermis. 

Het belang ervan is duidelijk. Iedereen moet kunnen genieten van wat de kermis te bieden heeft. Ook mensen die minder prikkels kunnen verwerken. Ik ben er trots op dat exploitanten, gemeente en blauwe zondag dit samen mogelijk maken.                  En ik kijk er naar uit om mensen op deze dag wederom te zien stralen en genieten.” 

Rolph Dols ( Kermiswethouder  2019-Heden)

ROLPH DOLS
HANS KOKKE

Hans Kokke

Blauwe Zondag hoort bij de kermis

Naast Roze Maandag en Single Friday heeft Blauwe Zondag zijn bestaansrecht bewezen. En ik ben blij te zien dat de dag steeds succesvoller wordt.                                              Want de kermis is volksvermaak, dus moeten we er voor zorgen dat iedereen ervan kan genieten. Ook mensen met autisme. En dat kan, dankzij de organisatie.                          

Mijn complimenten voor hen en voor alle exploitanten die de muziek zachter zetten en de attracties langzamer laten draaien.                                                                                   Zo kan iedereen het beste uit de Tilburgse Kermis halen

Hans Kokke (Wethouder zorg 2014-2018)

Birsen Basar

Ik vind ‘Blauwe Zondag’ echt een origineel idee. Ik zou er zelf niet op zijn gekomen

Een bezoek naar de kermis zou voor de meeste mensen met autisme als teveel prikkels ervaren kunnen worden. 

Door de organisatie van ‘Blauwe Zondag’ krijgen mensen met autisme de kans een dagje kermis samen met andere lotgenoten te ervaren. Ze krijgen steun van elkaar, socialiseren en kunnen plezier hebben! 

Heel fijn dat de kermisexploitanten willen meewerken. Voor mij was het teveel aan lawaai vaak een reden om niet naar de kermis te gaan. 

Fijn dat aan zulke dingen wordt gedacht.                                                                             Ik steun dit initiatief van harte, kom misschien zelf ook. 

Ga zo door Gijs :D.

Birsen Basar ambassadeur voor Nederlandse Vereniging voor Autisme, auteur en spreker

BIRSEN BASAR
ERIC DE RIDDER

Eric de Ridder

Kermis, feest voor iedereen

“De Kermis is voor iedereen. Toch is het voor sommige mensen moeilijk om alle prikkels, zoals geluid en licht, goed te verwerken.  

Voor die mensen is er de Blauwe Zondag, een kermisdag voor mensen met een vorm van autisme.  Blauwe Zondag is vier jaar geleden ontstaan en trekt jaarlijks steeds meer bezoekers. Ik ben trots op de organisatie die dit mogelijk maakt.

Heel veel succes dit jaar en vooral heel veel plezier. 

Wethouder Erik de Ridder (Kermiswethouder 2010-2019)

Dj Maarten (Schelvis)

De Kermis in Tilburg is al jaren een begrip in, maar zeker ook buiten Brabant.

“Hoe mooi is het dan dat deze kermis nu 1 dag heeft gewijd aan mensen met autisme. “

Hopelijk komen deze dag mensen met en zonder autisme met elkaar in gesprek en zal blijken dat mensen met autisme eigenlijk ook heel gewone mensen zijn. 

Zelf hoop ik nu wel dat ik elk jaar een stukje mag schrijven voor “Vrienden Van Blauwe Zondag” Tot Blauwe Zondag……

Tot op de Kermis in Tilburg.

Maarten Schelvis (Feest Dj Maarten)

DJ MAARTEN (SCHELVIS)
JOHNNY PURPLE

Johnny Purple

Blauwe zondag, kermis voor iedereen!

Johnny, zou je voor mij een stukje willen schrijven dat we op onze site kunnen plaatsen? Deze vraag werd me laatst gesteld door mijn collega die autisme heeft en dit jaar alweer voor de 4e keer de blauwe zondag organiseert. Tijdens ons werk praten we wel eens over autisme en hoe het is om daar mee om te gaan.

Op de kermis heb je attracties voor jong en oud en in alle geuren en kleuren… keihard door de bocht op bloedstollende hoogte of rustig rondjes draaien in de draaimolen… Net zoals de kermis, kent autisme vele soorten en maten en ik denk dat blauwe zondag daarom een goed initiatief is om aan iedereen te laten zien wat autisme inhoud en dat de kermis ook echt voor iedereen is.

Heel veel plezier tijdens de aankomende editie van blauwe zondag en wie weet zien we elkaar op de kermis.

Groeten Johnny Purple

NAUD VAN DE WIJNGAART

De stad Tilburg is zich weer aan het opmaken voor een fantastisch evenement, de Tilburgse Kermis. Met haar 4,5 kilometer lengte is het de grootste kermis van de Benelux. 10 dagen lang feest, drukte en gezelligheid in de Tilburgse Binnenstad. Tijdens Blauwe zondag kunnen mensen met autisme ook genieten van al het moois wat Tilburg te bieden heeft.

“RUSTIG, ZONDER AL TE VEEL PRIKKELS EN OP HUN EIGEN MANIER! DAT LIJKT ME NIET AL TE VEEL GEVRAAGD EN DAAROM IS HET EEN FANTASTISCH INITIATIEF.”

Een dag later is het Roze Maandag wat dit jaar haar 25ste jubileum viert. Een hele andere dag dan Blauwe zondag, maar dat maakt de Tilburgse Kermis juist zo bijzonder. Op naar 25 jaar Blauwe Zondag

Voorzitter Roze Maandag 2011-2015

NAUD VAN DE WIJNGAART
COLETTE DE BRUIN

COLETTE DE BRUIN

Natuurlijk wil ik vrienden worden van de Blauwe Zondag! Een fantastisch initiatief om de wereld voor mensen met autisme mooier te maken.

IEDEREEN DIE VAN KERMIS HOUDT, MAAR DAN ZONDER AL DIE PRIKKELS, ZAL ABSOLUUT EEN KEI-GAVE DAG HEBBEN! VEEL PLEZIER GEWENST!

Auteur Geef me de 5

MONIQUE POST

BLAUWE ZONDAG IS EEN INSPIREREND INITIATIEF DOOR GIJS FRANKEN GESTART.

Toen ik voor het eerst hier over hoorde, dacht ik meteen: “ wat goed dat iemand hieraan heeft gedacht”.

Ik groeide op in Groot Brittannië en als ik terug denk aan mijn jeugd vond ik naar de kermis gaan altijd heel leuk. De reden hiervoor was waarschijnlijk dat de muziek en de lichten wat rustiger (minder heftig ) waren. Toen ik naar Nederland kwam en naar de kermis in Breda ging, vond ik de intensiteit en de keuze van de muziek echt verschrikkelijk.

Het was geen leuke ervaring om tientallen verschillende en luid schallende muzieksoorten door elkaar te horen.

Sindsdien ga ik nu zelden naar de kermis. Om die reden vind ik het erg leuk dat ik nu een keuze hebt om op 20 juli er wel naartoe te gaan. Dat het officieel opgenomen is als vast onderdeel in het programma van de Tilburgse kermis is helemaal top! Gefeliciteerd Gijs!

Monique Post, Post Presentations www.postpresentations.com

MONIQUE POST
FRANS-JAN BERTENS

FRANS-JAN BERTENS

Wat fantastisch dat Blauwe Zondag vanaf dit jaar officieel een vaste dag krijgt tijdens De Tilburgse Kermis, de grootste en gezelligste centrumkermis van Nederland (en ver daarbuiten). Ongeacht geaardheid, huidskleur, geloof, sekse én gezondheid is iedereen van 18 t/m 27 juli 2014 weer van harte welkom in zeker dan dé gezelligste stad van Nederland.

Naast de Roze Maandag, die volgend jaar voor de 25e maal wordt georganiseerd, is de zondag hieraan voorafgaand nu uitgeroepen tot dé dag waarop speciale aandacht uitgaat naar iedereen die een vorm van autisme heeft.

Zelf was ik niet bekend met het feit dat er blijkbaar toch een kleine 200.000 Nederlanders een vorm van autisme hebben. En persoonlijk vind ik het prima zaak dat 20 juli 2014 de boeken ingaat als de eerste officiële Blauwe Zondag van De Tilburgse Kermis. Veel succes en plezier toegewenst!

Met oprecht vriendelijke groet,Frans-Jan Bertens

Lid Raad van Toezicht van Stichting Roze Maandag en Lid Raad van Advies van Stichting Kermis FM

INGRID CLAASSEN

De Blauwe Zondag is een mooi evenement van mensen met en zonder autisme.

EEN GELEGENHEID VOOR IEDEREEN OM IN EEN RUSTIGERE SFEER VAN DE KERMIS TE GENIETEN.

Wat natuurlijk ook voor veel mensen zonder autisme prettig is.

Dit is een goed voorbeeld van hoe mensen met en zonder autisme samen komen en samen ervaren. Het laat zien dat de samenleving zich redelijk eenvoudig kan aanpassen aan mensen met autisme, én hoe die aanpassingen het leven van veel meer mensen prettiger kunnen maken. Zo heeft iedereen een leuke zondag!

Ingrid Claassen, ex projectleider Digitale wegwijzer bij Vanuit autisme bekeken

INGRID CLAASSEN
EVA LOUISE BAKKER

EVA LOUISE BAKKER

DE BLAUWE ZONDAG OP DE TILBURGSE KERMIS VOOR MENSEN MET AUTISME VIND IK EEN GEWELDIG INITIATIEF!

Georganiseerd door mensen met autisme die als geen ander weten waar behoefte aan is: Een prikkelvrij uurtje, de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, een duidelijk programma en begeleiding indien gewenst. Ik wens iedereen alvast veel plezier!

Auteur Piep zoek zichzelf 

AUTISME ACADEMIE

Blauwe zondag kan een fantastisch en gezellige manier zijn voor mensen met autisme om de grootste kermis van benelux te bezoeken en nieuwe mensen te ontmoeten!

AUTISME, JE KUNT ER NIKS AAN DOEN, MAAR WEL IETS MEE DOEN; http://www.autismeacademie.nl/

 

AUTISME ACADEMIE​
autisme academie
MARIA VAN DEN WILDENBERG

MARIA VAN DEN WILDENBERG

Ik vind de Blauwe Zondag een goed idee omdat er veel jongeren met autisme zijn die graag samen een kermis bezoeken maar niet de vrienden hebben die dit ook leuk vinden.

EEN UNIEKE KANS OM SAMEN TE ONTDEKKEN EN WIE WEET KOMEN ER WEL BLIJVENDE VRIENDSCHAPPEN UIT VOORT!

Sommige mensen staan een beetje kritisch tegenover dit initiatief omdat mensen met autisme nu eenmaal moeite hebben met prikkelverwerking en een kermis bezoeken juist heel veel prikkels geeft. 

Voor sommige jongeren zal het inderdaad lastig zijn de prikkels te filteren maar samen zijn jullie sterk! Ik wens jullie vooral heel veel plezier en vertier toe! 

Geniet ervan,

 

Maria van den Wildenberg, directeur JuniorCare

AaLTJE VAN ZWEDEN-VAN BUUREN

Vriendin worden van Blauwe Zondag ? Natuurlijk !

WANT OOK JONGEREN MET AUTISME WILLEN NATUURLIJK GEWOON EEN GEZELLIG BEZOEK AAN DE KERMIS KUNNEN BRENGEN.

Ik hoop van harte dat dit initiatief navolging krijgt en dat volgend jaar alle kermissen in het land een Blauwe Zondag organiseren.

Aaltje Van Zweden-van Buuren voorzitter en algemeen adviseur stichting Papageno

TESSA ERKENS

Of ik vriendin wil worden van Blauwe Zondag? Natuurlijk wil ik dat! Gijs heb ik leren kennen bij Best Buddies Nederland. En daar werd mij al snel duidelijk dat Gijs goede ideeën had! Na een tijdje als voorzitter te hebben gefungeerd voor zijn stichting in oprichting, vind ik het erg mooi om te zien dat de plannen van Gijs nu werkelijkheid worden.

Iedereen verdient het immers om op zijn/haar manier vrijetijdsbesteding te kunnen beleven.

Ik vind het dan ook erg mooi en bijzonder om te zien hoe er wordt samengewerkt door verschillende personen, organisaties en bedrijven om deze Blauwe Zondag mogelijk te maken. Keep up the good work Gijs!
Persoonlijk begeleider, Stichting Radar

JOS DIJSTELBLOEM

EEN GOED INITIATIEF, ZEKER ALS DIT VOOR EEN PAAR UUR ‘PRIKKELARM’ ZOU KUNNEN. MINDER LICHT EN GELUID, LAGERE SNELHEID, OVERZICHTELIJK…

Het zal je verbazen hoeveel mensen je hiermee een plezier doet.

In Beek en Donk, gemeente Laarbeek, organiseren we voor de derde keer een prikkelarme kermis. Dit doen we van 12.00 tot 14.00 uur op zaterdag 13 en zondag 14 september, onder het motto ‘meer door minder’.

Het is een groot succes: ontzettend veel blije gezichten van mensen voor wie de kermis voorheen niet toegankelijk was.

Veel succes met de organisatie!

Gemeentebode gemeente Laarbeek 

LINDO DUVALL

Autisme was voor mij tot voor kort een term, iets waar ik wel eens van gehoord had, maar niet zoveel meer dan dat. Onlangs heb ik door Operatie200 (een samenwerking tussen Radio Veronica en De Koninklijke Landmacht) autisme van dichtbij ervaren. En laat ik er kort over zijn: het is fantastisch dat de Blauwe Zondag een officiële dag wordt tijdens de Tilburgse Kermis!

WANT VOOR MIJ ALS KERMIS-FANAAT IS DIE KERMIS (NATUURLIJK) EEN FANTASTISCHE BELEVENIS EN IK WEET ZEKER DAT DE BLAUWE ZONDAG VOOR MENSEN MET EEN VORM VAN AUTISME DAT OOK OP DIE DAG ZO ZULLEN GAAN ERVAREN.

Radio  DJ Radio Veronica.

BAAS BOTS

De Tilburgse Kermis is tien dagen plezier met pretgarantie en dat komt nogal binnen. Het is een feest van licht, geluid en beweging, van geuren en kleuren en een bonte verzameling bezoekers en attracties. Fijn dat Blauwe Zondag uitkomst biedt voor mensen die daar op hun eigen manier van willen genieten. Baas Bots vindt dat kermis voor iedereen leuk moet blijven.

GEMOEDELIJK EN GEZELLIG VOOR HET HELE GEZIN. GOED BEZIG DUS BLAUWE ZONDAG!

Artiest op de Tilburgse Kermis